Apple zet zwarte gemeenschap centraal in Black History Month (2024)

opent in nieuw venster

UPDATE 26 januari 2022

Apple nodigt klanten uit stil te staan bij Black History Month en besteedt speciale aandacht aan gezondheid in de zwarte gemeenschap, met een scala aan exclusieve content en verzamelingen voor diverse producten en diensten.

Ter gelegenheid van Black History Month zet Apple zwart ondernemerschap en innovatie in de kijker, en staan zwarte stemmen centraal in exclusieve content en speciale verzamelingen. Gedurende de hele maand kun je speciale afleveringen beluisteren van “The Message” op Apple Music , waarin het werk van zwarte makers wordt besproken en het belang van gezondheid in de zwarte gemeenschap wordt belicht. Je kunt meedoen aan nieuwe work-outs in het teken van Black History Month op Apple Fitness+, nieuwe podcasts ontdekken van zwarte makers over gezondheid, welzijn, cultuur en geschiedenis op Apple Podcasts, en nog veel meer. Vanaf vandaag is ook de speciale wijzerplaat Unity-licht en het nieuwe Black Unity gevlochten solobandje verkrijgbaar voor Apple Watch.

AppleMusic

Apple Music lanceert een campagne rondom de heilzame werking van muziek. In speciale afleveringen van ‘The Message’ op Apple Music 1 gaat Ebro Darden, Global Editorial Head of Hip-Hop and R&B bij Apple Music uitgebreid met gasten in gesprek. Onderwerpen zijn onder meer hedendaagse kwesties rondom gezondheid in de zwarte gemeenschap, en het historische perspectief, de prestaties en bijdragen van mensen van kleur op cultureel gebied. De muziek op de pagina’s Ontdek, Genre en Radio van Apple Music draait om het thema beweging, liefde tussen mensen van kleur, feest en vrede. En op Apple Music TV staan de muziekvideo’s op bepaalde dagen allemaal in het teken van de campagne.

Apple Music lanceert speciale afleveringen van ‘The Message’ met Ebro Darden, Global Editorial Head of Hip-Hop and R&B. Hij gaat daarin uitgebreid met gasten in gesprek over onderwerpen als gezondheid in de zwarte gemeenschap, en het historische perspectief, de prestaties en bijdragen van mensen van kleur op cultureel gebied.

AppleFitness+

Om gebruikers te helpen het over een gezonde boeg te gooien bevat Fitness+ nieuwe work-outs die in het teken staan van Black History Month, met onder meer playlists met muziek van zwarte artiesten, en twee nieuwe meditatiesessies van Fitness+-trainers Christian Howard en JoAnna Hardy, met als thema’s dankbaarheid en bewustzijn. Je kunt ook de hele maand meedoen aan de Unity Challenge en een speciale medaille winnen door zeven dagen op rij de ring voor Bewegen vol te maken. Het inclusieve Fitness+-trainersteam zal ook de nieuwe Apple Watch Unity Braided Solo Loop dragen om Black History Month te vieren.

Op 7 februari komt Fitness+ ook met een nieuwe aflevering van Time to Walk voor Apple Watch, met activist Ayọ Tometi, een van de oprichters van de Black Lives Matter-beweging. Tijdens de wandeling vertelt ze hoe de moord op Trayvon Martin haar activisme verder heeft aangewakkerd, en waarom ze een heel andere kijk op het leven heeft gekregen door van naam te veranderen. En op diezelfde dag introduceert Time to Run, een audiocoach voor hardlopers, een nieuwe aflevering met Fitness+-trainer Cory Wharton-Malcolm. Hij loodst hardlopers virtueel door Atlanta, langs bezienswaardigheden als het geboortehuis van Martin Luther King, Jr. en de International Civil Rights Walk of Fame.

Vanaf 7 februari is er voor gebruikers van Fitness+ een nieuwe inspirerende aflevering van Time to Walk met activist Ayọ Tometi, een van de oprichters van Black Lives Matter.

Apple Podcasts

In Apple Podcasts kunnen luisteraars kiezen uit een ruime collectie programma’s van zwarte makers, met onderwerpen als de zwarte geschiedenis, gezondheid en cultuur. Apple Podcasts heeft ook zeven grensverleggende podcasttalenten uitgenodigd om hun veelgeprezen werk te delen, naast producties van anderen die ze zelf inspirerend vinden. Luisteraars in de VS hebben toegang tot speciale verzamelingen van bestseller-auteur, professor en sociaal commentator Roxane Gay; culinair journalist, ondernemer en oprichter van Whetstone Magazine Stephen Satterfield; voormalig basketbalspeler en sport-tv-ster Jay Williams; kunstenares en dichter Morgan Harper Nichols; oprichter van het populaire leesnetwerk Well-Read Black Girl Glory Edim; en de oprichters van initiatief voor financiële geletterdheid Earn Your Leisure, Rashad Bilal en Troy Millings.

AppleWatch

Apple introduceert een Black Unity gevlochten solobandje en bijpassende wijzerplaat Unity-licht voor Apple Watch, geïnspireerd op het afrofuturisme, een filosofie die de ervaringen van de zwarte gemeenschap onderzoekt, met bijzondere aandacht voor wetenschap, technologie en autonomie. In aansluiting hierop steunt Apple organisaties die zich inzetten voor een betere positie van de gekleurde gemeenschap in wetenschap en technologie, via zijn Racial Equity and Justice Initiative.

Het Apple Watch Black Unity gevlochten solobandje en de bijpassende wijzerplaat Unity-licht zijn ontworpen door leden en bondgenoten van de zwarte creatieve gemeenschap bij Apple. Deze producten staan in het teken van de zwarte geschiedenis en cultuur, en zijn een eerbetoon aan alle mensen van kleur binnen de Afrikaanse diaspora. Het design staat symbool voor de inspanningen voor een rechtvaardigere wereld. De felle rode en groene kleuren van de pan-Afrikaanse vlag lijken op lichtvlekken langs het zwarte bandje.

En het bandje ziet er extra mooi uit met de wijzerplaat Unity-licht, die is ontworpen met behulp van ‘2D ray tracing’, een technologie die nooit eerder is toegepast voor een wijzerplaat. Elke pixel in het scherm simuleert licht en schaduw die erop vallen en door de beweging van de wijzers wordt het licht de hele dag door afwisselend zichtbaar en onzichtbaar. De Unity Lights-wijzerplaat kan worden aangepast als een volledig scherm of ronde wijzerplaat, en bevat een zwart-witoptie, maatstreepjes en maximaal vier complicaties. Gebruikers van iPhone, iPad en Mac kunnen hun steun voor Black History Month ook uitdragen door een van de op het afrofuturisme geïnspireerde achtergronden te downloaden op apple.com.

App Store

In de App Store is een breed scala apps verkrijgbaar dat in het teken staat van gezondheid in de zwarte gemeenschap, en dan in al zijn facetten, van financiële tot lichamelijke en mentale gezondheid. De internationale redactie van Apple deelt inspirerende verhalen over apps, ontwikkelaars en invloedrijke figuren die een veilige omgeving bieden voor de zwarte gemeenschap. Zo zijn er onder meer apps zoals Irth, die gezondheidsinformatie geeft voor moeders van kleur; buitensport- en natuurapps zoals AllTrails, Merlin Bird ID en Nike Run Club, die de solidariteit binnen de zwarte gemeenschap bevorderen met fitness, natuur en zelfzorg; drie baanbrekende contentcreators die Clubhouse, de social audio-app gebruiken om het speelveld te effenen en zich aan elkaar op te trekken; en games zoals ‘Insecure: The Come Up Game’, geïnspireerd op de populaire HBO-serie ‘Insecure’.

In de App Store is voor de zwarte gemeenschap een breed scala apps te vinden voor gezondheid in al zijn facetten.

AppleBooks

Apple Books besteedt aandacht aan gezondheid in de zwarte gemeenschap door auteurs als Harriet A. Washington en Alex Elle uit te lichten die op deze complexe thema’s ingaan. Er zijn verzamelingen met hun werk, en ook werk van andere zwarte auteurs in verschillende genres wordt onder de aandacht gebracht. Zo biedt Apple Books lezers en luisteraars uiteenlopende perspectieven op de veelheid aan zwarte uitingen en ervaringen.

Apple Kaarten

Gebruikers van Apple Kaarten kunnen via gidsen meer te weten komen over de geschiedenis van de zwarte gemeenschap, of bedrijven opzoeken met een eigenaar van kleur. Voor gebruikers die meer willen weten over de geschiedenis van de zwarte gemeenschap, besteedt Discover Atlanta aandacht aan Famous Auburn Avenue Black History Sites, belicht de National Park Foundation National Parks that Honor Black History, geeft Philadelphia Inquirer tips in Discover Philly’s anti-slavery sites, en stipt Tinybeans historisch relevante plaatsen aan in Los Angeles, New York City, San Diego, Seattle en Washington, D.C. Via Kaarten kunnen gebruikers bedrijven met een eigenaar van kleur ondersteunen aan de hand van de gidsen van Complex met daarin onder meer . EatOkra heeft culinaire gidsen in petto van Carla Hall, KJ Kearney en Pierre Thiam. En via The Infatuation vind je restaurants met een eigenaar van kleur in steden als Chicago, Miami en Philadelphia.

AppleTV‑app

De Apple TV-app presenteert speciale verzamelingen die zijn samengesteld door prominente zwarte makers en sterren als Tiffany Haddish, Mekhi Phifer, Natasha Rothwell en Sam Richardson, om te laten zien waar ze graag naar kijken ter ontspanning. Kijkers kunnen ook een verzameling kiezen al naar gelang hun stemming, van rust tot romantiek of bezinning. Of een verzameling op het gebied van wellness, spiritualiteit of geloof.

Zwarte makers en sterren laten zien waar zij naar kijken om te ontspannen, en er zijn verzamelingen met als thema wellness, spiritualiteit, geloof, enzovoort.

AppleNews

In de maand februari worden lezers en luisteraars van Apple News uitgenodigd zich te verdiepen in het werk van de beste hedendaagse zwarte journalisten. Gebruikers hebben de beschikking over uitstekende artikelen en analyses over de zwarte gemeenschap, aan de hand van speciale verzamelingen, audioverhalen en afleveringen van Apple News Today, een dagelijks audiobulletin dat Apple News op elke doordeweekse dag uitbrengt.

Shot on iPhone

De nieuwste Shot on iPhone-campagne van Apple, ‘Our Stories’, bevat portretten en video’s van vier pioniers in het middelpunt van de zwarte geschiedenis: een sporter, een kostuumontwerper, een muziekproducent en een Michelin-kok. Allemaal vertellen ze over hun inspiratiebronnen, hun roeping en hun achterliggende filosofie.

Prijzen en verkrijgbaarheid

  • Het Black Unity gevlochten solobandje is nu verkrijgbaar op apple.com en in de Apple Store-app, en is vanaf dinsdag 1 februari ook verkrijgbaar in bepaalde Apple Stores voor €99.
  • Het Black Unity gevlochten solobandje is alleen geschikt voor AppleWatchSE en AppleWatch Series4 ofnieuwer.
  • De wijzerplaat Unity-licht is vanaf vandaag beschikbaar en vereist AppleWatch Series4 of nieuwer met watchOS8.3, en iPhone6s of nieuwer met iOS15.2.
  • De Apple Watch Black Unity-verpakking, Apple Stores en Apple Store-app hebben Appclip-functionaliteit voor klanten die de wijzerplaat willen downloaden. De wijzerplaat kan ook worden gedownload van apple.com.
  • Tekst van dit artikel

    26 januari 2022

    UPDATE

    Apple zet zwarte gemeenschap centraal in Black History Month

    Ter gelegenheid van Black History Month zet Apple zwart ondernemerschap en innovatie in de kijker, en staan zwarte stemmen centraal in exclusieve content en speciale verzamelingen. Gedurende de hele maand kun je speciale afleveringen beluisteren van “The Message” op Apple Music , waarin het werk van zwarte makers wordt besproken en het belang van gezondheid in de zwarte gemeenschap wordt belicht. Je kunt meedoen aan nieuwe work-outs in het teken van Black History Month op Apple Fitness+, nieuwe podcasts ontdekken van zwarte makers over gezondheid, welzijn, cultuur en geschiedenis op Apple Podcasts, en nog veel meer. Vanaf vandaag is ook de speciale wijzerplaat Unity-licht en het nieuwe Black Unity gevlochten solobandje verkrijgbaar voor Apple Watch.

    AppleMusic

    Apple Music lanceert een campagne rondom de heilzame werking van muziek. In speciale afleveringen van ‘The Message’ op Apple Music 1 gaat Ebro Darden, Global Editorial Head of Hip-Hop and R&B bij Apple Music uitgebreid met gasten in gesprek. Onderwerpen zijn onder meer hedendaagse kwesties rondom gezondheid in de zwarte gemeenschap, en het historische perspectief, de prestaties en bijdragen van mensen van kleur op cultureel gebied. De muziek op de pagina’s Ontdek, Genre en Radio van Apple Music draait om het thema beweging, liefde tussen mensen van kleur, feest en vrede. En op Apple Music TV staan de muziekvideo’s op bepaalde dagen allemaal in het teken van de campagne.

    AppleFitness+

    Om gebruikers te helpen het over een gezonde boeg te gooien bevat Fitness+ nieuwe work-outs die in het teken staan van Black History Month, met onder meer playlists met muziek van zwarte artiesten, en twee nieuwe meditatiesessies van Fitness+-trainers Christian Howard en JoAnna Hardy, met als thema’s dankbaarheid en bewustzijn. Je kunt ook de hele maand meedoen aan de Unity Challenge en een speciale medaille winnen door zeven dagen op rij de ring voor Bewegen vol te maken. Het inclusieve Fitness+-trainersteam zal ook de nieuwe Apple Watch Unity Braided Solo Loop dragen om Black History Month te vieren.

    Op 7 februari komt Fitness+ ook met een nieuwe aflevering van Time to Walk voor Apple Watch, met activist Ayọ Tometi, een van de oprichters van de Black Lives Matter-beweging. Tijdens de wandeling vertelt ze hoe de moord op Trayvon Martin haar activisme verder heeft aangewakkerd, en waarom ze een heel andere kijk op het leven heeft gekregen door van naam te veranderen. En op diezelfde dag introduceert Time to Run, een audiocoach voor hardlopers, een nieuwe aflevering met Fitness+-trainer Cory Wharton-Malcolm. Hij loodst hardlopers virtueel door Atlanta, langs bezienswaardigheden als het geboortehuis van Martin Luther King, Jr. en de International Civil Rights Walk of Fame.

    Apple Podcasts

    In Apple Podcasts kunnen luisteraars kiezen uit een ruime collectie programma’s van zwarte makers, met onderwerpen als de zwarte geschiedenis, gezondheid en cultuur. Apple Podcasts heeft ook zeven grensverleggende podcasttalenten uitgenodigd om hun veelgeprezen werk te delen, naast producties van anderen die ze zelf inspirerend vinden. Luisteraars in de VS hebben toegang tot speciale verzamelingen van bestseller-auteur, professor en sociaal commentator Roxane Gay; culinair journalist, ondernemer en oprichter van Whetstone Magazine Stephen Satterfield; voormalig basketbalspeler en sport-tv-ster Jay Williams; kunstenares en dichter Morgan Harper Nichols; oprichter van het populaire leesnetwerk Well-Read Black Girl Glory Edim; en de oprichters van initiatief voor financiële geletterdheid Earn Your Leisure, Rashad Bilal en Troy Millings.

    AppleWatch

    Apple introduceert een Black Unity gevlochten solobandje en bijpassende wijzerplaat Unity-licht voor Apple Watch, geïnspireerd op het afrofuturisme, een filosofie die de ervaringen van de zwarte gemeenschap onderzoekt, met bijzondere aandacht voor wetenschap, technologie en autonomie. In aansluiting hierop steunt Apple organisaties die zich inzetten voor een betere positie van de gekleurde gemeenschap in wetenschap en technologie, via zijn Racial Equity and Justice Initiative.

    Het Apple Watch Black Unity gevlochten solobandje en de bijpassende wijzerplaat Unity-licht zijn ontworpen door leden en bondgenoten van de zwarte creatieve gemeenschap bij Apple. Deze producten staan in het teken van de zwarte geschiedenis en cultuur, en zijn een eerbetoon aan alle mensen van kleur binnen de Afrikaanse diaspora. Het design staat symbool voor de inspanningen voor een rechtvaardigere wereld. De felle rode en groene kleuren van de pan-Afrikaanse vlag lijken op lichtvlekken langs het zwarte bandje.

    En het bandje ziet er extra mooi uit met de wijzerplaat Unity-licht, die is ontworpen met behulp van ‘2D ray tracing’, een technologie die nooit eerder is toegepast voor een wijzerplaat. Elke pixel in het scherm simuleert licht en schaduw die erop vallen en door de beweging van de wijzers wordt het licht de hele dag door afwisselend zichtbaar en onzichtbaar. De Unity Lights-wijzerplaat kan worden aangepast als een volledig scherm of ronde wijzerplaat, en bevat een zwart-witoptie, maatstreepjes en maximaal vier complicaties. Gebruikers van iPhone, iPad en Mac kunnen hun steun voor Black History Month ook uitdragen door een van de op het afrofuturisme geïnspireerde achtergronden te downloaden op apple.com.

    App Store

    In de App Store is een breed scala apps verkrijgbaar dat in het teken staat van gezondheid in de zwarte gemeenschap, en dan in al zijn facetten, van financiële tot lichamelijke en mentale gezondheid. De internationale redactie van Apple deelt inspirerende verhalen over apps, ontwikkelaars en invloedrijke figuren die een veilige omgeving bieden voor de zwarte gemeenschap. Zo zijn er onder meer apps zoals Irth, die gezondheidsinformatie geeft voor moeders van kleur; buitensport- en natuurapps zoals AllTrails, Merlin Bird ID en Nike Run Club, die de solidariteit binnen de zwarte gemeenschap bevorderen met fitness, natuur en zelfzorg; drie baanbrekende contentcreators die Clubhouse, de social audio-app gebruiken om het speelveld te effenen en zich aan elkaar op te trekken; en games zoals ‘Insecure: The Come Up Game’, geïnspireerd op de populaire HBO-serie ‘Insecure’.

    AppleBooks

    Apple Books besteedt aandacht aan gezondheid in de zwarte gemeenschap door auteurs als Harriet A. Washington en Alex Elle uit te lichten die op deze complexe thema’s ingaan. Er zijn verzamelingen met hun werk, en ook werk van andere zwarte auteurs in verschillende genres wordt onder de aandacht gebracht. Zo biedt Apple Books lezers en luisteraars uiteenlopende perspectieven op de veelheid aan zwarte uitingen en ervaringen.

    Apple Kaarten

    Gebruikers van Apple Kaarten kunnen via gidsen meer te weten komen over de geschiedenis van de zwarte gemeenschap, of bedrijven opzoeken met een eigenaar van kleur. Voor gebruikers die meer willen weten over de geschiedenis van de zwarte gemeenschap, besteedt Discover Atlanta aandacht aan Famous Auburn Avenue Black History Sites, belicht de National Park Foundation National Parks that Honor Black History, geeft Philadelphia Inquirer tips in Discover Philly’s anti-slavery sites, en stipt Tinybeans historisch relevante plaatsen aan in Los Angeles, New York City, San Diego, Seattle en Washington, D.C. Via Kaarten kunnen gebruikers bedrijven met een eigenaar van kleur ondersteunen aan de hand van de gidsen van Complex met daarin onder meer . EatOkra heeft culinaire gidsen in petto van Carla Hall, KJ Kearney en Pierre Thiam. En via The Infatuation vind je restaurants met een eigenaar van kleur in steden als Chicago, Miami en Philadelphia.

    AppleTV‑app

    De Apple TV-app presenteert speciale verzamelingen die zijn samengesteld door prominente zwarte makers en sterren als Tiffany Haddish, Mekhi Phifer, Natasha Rothwell en Sam Richardson, om te laten zien waar ze graag naar kijken ter ontspanning. Kijkers kunnen ook een verzameling kiezen al naar gelang hun stemming, van rust tot romantiek of bezinning. Of een verzameling op het gebied van wellness, spiritualiteit of geloof.

    AppleNews

    In de maand februari worden lezers en luisteraars van Apple News uitgenodigd zich te verdiepen in het werk van de beste hedendaagse zwarte journalisten. Gebruikers hebben de beschikking over uitstekende artikelen en analyses over de zwarte gemeenschap, aan de hand van speciale verzamelingen, audioverhalen en afleveringen van Apple News Today, een dagelijks audiobulletin dat Apple News op elke doordeweekse dag uitbrengt.

    Shot on iPhone

    De nieuwste Shot on iPhone-campagne van Apple, ‘Our Stories’, bevat portretten en video’s van vier pioniers in het middelpunt van de zwarte geschiedenis: een sporter, een kostuumontwerper, een muziekproducent en een Michelin-kok. Allemaal vertellen ze over hun inspiratiebronnen, hun roeping en hun achterliggende filosofie.

    Prijzen en verkrijgbaarheid

    • Het Black Unity gevlochten solobandje is nu verkrijgbaar op apple.com en in de Apple Store-app, en is vanaf dinsdag 1 februari ook verkrijgbaar in bepaalde Apple Stores voor €99.
    • Het Black Unity gevlochten solobandje is alleen geschikt voor AppleWatchSE en AppleWatch Series4 ofnieuwer.
    • De wijzerplaat Unity-licht is vanaf vandaag beschikbaar en vereist AppleWatch Series4 of nieuwer met watchOS8.3, en iPhone6s of nieuwer met iOS15.2.
    • De Apple Watch Black Unity-verpakking, Apple Stores en Apple Store-app hebben Appclip-functionaliteit voor klanten die de wijzerplaat willen downloaden. De wijzerplaat kan ook worden gedownload van apple.com.

    Contactpersonen voor de pers

    Apple Media Helpline

    media.nl@apple.com

    020 535 2728

    Kopieer tekst

  • Afbeeldingen in dit artikel

    Download alle afbeeldingen

Contactpersonen voor de pers

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728

Apple zet zwarte gemeenschap centraal in Black History Month (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated:

Views: 6619

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.